Clubnieuws uit de krant

Uit Gazet van Antwerpen 6 mei:

VOETBAL3DE PROVINCIALE: SCHRIEK James Van Vaerenbergh (ex-RC Mechelen) wordt trainer bij derdeprovincialer Schriek
“We willen Schriek nog eens positief in het nieuws brengen”

HEIST-OP-DEN-BERG

James Van Vaerenbergh is volgend seizoen de nieuwe trainer van derdeprovincialer Schriek. Hij komt over van het Vlaams-Brabantse Sint-Jozef Londerzeel. Voordien was hij onder meer trainer bij Racing Mechelen en Groen Rood Katelijne.

“De vorige twee seizoenen was ik aan de slag bij Sint-Jozef Londerzeel”, zegt Van ­Vaerenbergh. “Die campagnes werden natuurlijk gedwarsboomd door het coronavirus. Een tijdje geleden werd ik gecontacteerd door Stein Stuyck.
Hij zit in de technische staf bij Schriek en ik kende hem nog van toen we samen bij Racing Mechelen zaten. Op die manier ben ik in contact gekomen met Schriek en ben ik hier trainer geworden.”
Voor Van Vaerenbergh wordt het een stap in het onbekende. “Van de kern van Schriek blijven er komend seizoen slechts een tiental spelers over, het wordt een heel nieuwe groep. De reeks is mij ook onbekend, maar dat schrikt me niet af.
De vraag van Schriek was vooral dat de club nog eens positief in het nieuws kan komen, want dat is al even geleden. Twee jaar geleden was er de degradatie en ook het afgelopen seizoen viel natuurlijk alles in het water. Momenteel staat er nog niet zo veel vast in verband met de start van de trainingen.
Door corona wordt het nog een beetje zoeken. Het is ook afwachten hoe het met de conditie van de spelers is gesteld. Qua resultaten zouden we niet in de problemen mogen komen, maar voor mij is het toch belangrijk om met al die nieuwe spelers zo snel mogelijk een ploeg te vormen.”

Met Steenhuffel en Sint-Jozef Londerzeel heeft Van Vaerenbergh veel ervaring in Vlaams-Brabant. Hij vindt niet dat er grote verschillen zijn tussen de twee provincies.
“Ik hoor altijd dat er in Antwerpen technischer wordt gevoetbald, maar dat lijkt me achterhaald. In Vlaams-Brabant spelen veel clubs op kunstgrasvelden, dat impliceert technisch spel. Een grote aanpassing verwacht ik dus niet.”